Luiers aanbieding

Hydrofiele luiers

Voor veel ouders die een kindje verwachten is het een raadsel wat toch die hydrofiele luiers zijn die op de uitzetlijst voor de baby staan. Wat moet je doen met al die vierkante doeken? Als je eenmaal een baby hebt, weet je het snel genoeg: het zijn handige multifunctionele doeken die je overal voor gebruikt.

Hydrofiele luiers

Waar gebruik je hydrofiele luiers voor?

Hydrofiele luiers zijn vierkante doeken van wit of gekleurd katoen die veel water kunnen opnemen. De meeste ouders gebruiken de doeken als onderlegger op het verschoonkussen voor onder de babybilletjes. Ook kun je een doek neerleggen aan het hoofdeinde van het babybedje, de box of de wandelwagen. Als de doek vies is geworden door babypoep of teruggeven melk hoef je niet de overtrek te verschonen, maar alleen de doek.

Ten tweede kun je een hydrofiele luier nemen om je kindje mee af te drogen na het badje. Je kunt met de zachte, dunne doek gemakkelijk de huidplooien deppen. Flanellen hydrofiele luiers worden ook gebruikt om een baby warm mee te houden, bijvoorbeeld na het bad.

Voor ouders die geen wegwerpluiers willen gebruiken, kan de hydrofiele luier ook dienst doen als wasbare katoenen luier. Met een veiligheidsspeld of luierklemmetje zet je de luier vast. Je hebt dan een overbroekje nodig om de kleertjes van je baby droog te houden. Er zijn meerdere manieren waarop de luier gevouwen kan worden. Deze modellen zijn op internet te vinden.

 

Tips voor de aankoop en het gebruik van hydrofiele luiers

  • Gelukkig gaan hydrofiele luiers lang mee. Was ze altijd op 60˚, zodat alle bacteriën worden gedood. Gebruik geen wasverzachter, want die kan het babyhuidje irriteren en de doek neemt dan minder vocht op
  • Online worden hydrofiele luiers ook tweedehands aangeboden
  • Als je goedkoop nieuwe hydrofiele luiers wilt aanschaffen zoek dan op de woorden hydrofiele luiers aanbieding
  • Als je een hydrofiele luier als onderlegger gebruikt voor het hoofdje van je kind, let dan op de veiligheid: maak er een driehoek van en leg hem met de punt naar boven aan het hoofdeinde. De twee punten aan de zijkant stop je in in het kinderbedje
  • Gebruik een hydrofiele luier als zonneschermpje voor de kinderwagen