Luiers aanbieding

Flanellen luiers

Tegenwoordig gebruikt men wegwerpluiers in plaats van flanellen luiers. Want flanellen luiers moet men zelf wassen. Iets wat niet bepaald aangenaam is. Maar is het ook vanuit milieuoogpunt beter? Neen, de wegwerpluiers worden zelfs in sommige gevallen als chemisch afval benoemd en dat niet vanwege de inhoud. Alhoewel ook daar soms best iets voor te zeggen valt.

Flanellen luiers

Keuzes Flanellen luiers

Iedereen zal een overwogen keuze maken en mocht daar de flanellen luier uit voort komen dan zal dat betekenen dat men beide mogelijkheden zal gebruiken. Thuis de flanellen luier, onderweg de wegwerpluier. Logisch want men kan niet met een gebruikte luier in de tas bij mensen thuis of in de bus zitten of door de stad wandelen. Kan wel, maar is niet aan te bevelen, want het zorgt voor nogal wat commotie. Mensen die besluiten om flanellen luiers te gebruiken zullen mogelijkerwijs ook minder snel naar luiers aanbiedingen kijken dan de anderen. Want hun verbruik van wegwerpluiers ligt op een laag niveau.

 

Flanellen luiers beter of niet?

Of een flanellen luier beter voor het kind is, is niet zo maar te beantwoorden. Het nadeel van de flanellen luier is dat die niet volledig afsluit, nat blijft en eerder irriteert dan een wegwerpluier. Dit kan dus voor huidirritatie zorgen. De vraag wat het best is, kan pas beantwoord worden als beide varianten getest zijn en duidelijk is dat de baby geen extra last heeft van een van beide. Een happy baby met een gezonde huid kan gerust een flanellen luier om, want zijn of haar alarmsysteem zorgt er op tijd voor dat mama of papa te weten komt dat er iets niet helemaal koosjer is. De combinatie van wegwerpluiers en flanellen luiers zal dan ook uiteindelijk de algemene en minst kostbare oplossing blijken te zijn voor dit probleem, waarbij men de luiers aanbiedingen maar al te graag ziet en gebruikt om de kosten wat te kunnen beheersen. Baby’s hebben geen kostenbewustzijn. Ze moeten produceren om te kunnen groeien. Zij blijven dagelijks luiers vol afval aanleveren. Daar valt niets aan te veranderen. Wel aan het eigen gedrag om uitsluitend de makkelijkste weg te kiezen, want dat is ook de duurste variant.